Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνω των 6 δισ. δολαρίων δαπάνησε τον Οκτώβριο η Ρωσία προκειμένου να διασώσει το ρούβλι!

Άνω των 6 δισ. δολαρίων δαπάνησε τον Οκτώβριο η Ρωσία προκειμένου να διασώσει το ρούβλι!
Παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας, το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό
Το ποσό των 6 δισ. δολαρίων δαπάνησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προκειμένου να σταθεροποιήσει το ρωσικού ρούβλι, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει απολέσει μεγάλο μέρος της αξίας του.
Ειδικότερα, η επικεφαλής της τράπεζας, Elvira Nabiullina υποστήριξε πως δαπανήθηκαν περισσότερα από 6 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, προκειμένου να στηριχθεί το ρωσικό νόμισμα.
Πάντως, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας, το ρούβλι υποχώρησε σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό, καθώς διαμορφώθηκε στα 51,31 ανά ευρώ και στα 40,58 ανά δολάριο.
«Η σταθεροποίησης της αγοράς και της τιμής του πετρελαίου θα συμβάλλει στην επιστροφή του ρουβλιού στα πρότερα επίπεδα» διαμήνυσε, μιλώντας στην Wall Street Journal, κορυφαίος αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.
Ας σημειωθεί πως το ρούβλι έχει απολέσει μέχρι στιγμής το 18% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Νωρίτερα, διαβεβαιώσεις προς τους επενδυτές ότι η Ρωσία αποτελεί ένα ασφαλές και πολύ κερδοφόρα στοίχημα, για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.
«Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με γεωπολιτικά σοκ και με τις τεχνητές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της οικονομίας, ωστόσο ελπίζουμε ότι αυτοί οι περιορισμοί θα αρθούν σύντομα και θα καλωσορίσουμε όλους τους ξένους επενδυτές», δήλωσε ο Siluanov στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας επιχείρησε να διασκεδάσει τους φόβους περί επικείμενης χρεοκοπίας επιχειρήσεων, λόγω των κυρώσεων της Δύσης.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κυρώσεις επηρεάζουν τις ροές κεφαλαίων και ότι κάποιες από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιχειρήσεις με μεγάλα επενδυτικά projects αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης. Ωστόσο η κυβέρνηση θα τις στηρίξει», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ της Ρωσίας.
Η ρωσική οικονομία βιώνει τις επιπτώσεις των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της, λόγω της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση, ενώ το ρούβλι έχει υποχωρήσει 18% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης