Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βάλλει εκ νέου κατά της ΕΚΤ η Βundesbank - Στα όρια της αποστολής της η ΕΚΤ - Στα χέρια των κυβερνήσεων το τέλος της κρίσης

Βάλλει εκ νέου κατά της ΕΚΤ η Βundesbank - Στα όρια της αποστολής της η ΕΚΤ - Στα χέρια των κυβερνήσεων το τέλος της κρίσης
Τα επιτόκια της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για περισσότερο χρόνο από όσο απαιτείται
"Η ΕΚΤ κινείται στα όρια της αποστολής της, μέσω της υιοθέτησης συγκεκριμένων μέτρων", προειδοποιεί εκ νέου ο γνωστός κριτής της ΕΚΤ, ήτοι ο διοικητής της Βundesbank, Jens Weidmann.
"Mέσω ορισμένων πολιτικών, η ΕΚΤ φτάνει στα όρια της αποστολής της", διαμηνύει χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.
Ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, πως οι κυβερνήσεις - και όχι οι κεντρικές τράπεζες - είναι εκείνες που κρατούν στα χέρια τους το κλειδί για τον τερματισμό της κρίσης.
Ο διοικητής της Bundesbank χαρακτηρίζει ασθένεια την αδύναμη ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ προειδοποιεί επίσης πως "τα χαμηλά επιτόκια δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση των επενδύσεων".
"Τα επιτόκια της ΕΚΤ δεν θα πρέπει να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για περισσότερο χρόνο από όσο απαιτείται", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης