Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 87 δολάρια υποχώρησε η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Σε νέα χαμηλά τεσσάρων ετών

Στα 87 δολάρια υποχώρησε η τιμή του «μαύρου χρυσού» – Σε νέα χαμηλά τεσσάρων ετών
Η τιμή του πετρελαίου διαπραγματεύεται σε επίπεδα που είχε να δει από τον Δεκέμβριο του 2010
Τα συμπτώματα αδυναμίας της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και οι φόβοι για μείωση της παραγωγής από τις χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ ωθούν χαμηλότερα την τιμή ανά βαρέλι του πετρελαίου Brent, το οποίο διαπραγματεύεται σε νέα χαμηλά τεσσάρων ετών.
Από τον Ιούνιο φέτος η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20%, όμως αυτή η διόρθωση δεν έχει βάλει «φρένο» στο πτωτικό σπιράλ.
Η τιμή ανά βαρέλι του πετρελαίου Brent έχει καταγράψει επιπλέον πτώση 2%, φθάνοντας να απολέσει ακόμη και τα 88 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2010.
Η πτώση είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη στην τιμή του πετρελαίου τύπου West Texas, με αναφορά στις ΗΠΑ, το οποίο έχει φθάσει να υποχωρεί μέχρι τα 84 δολάρια.
Οι αναφορές την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, δημιουργούν προβληματισμούς σε σχέση με τις προοπτικές της ζήτησης για το αργό πετρέλαιο.
Παράλληλα, αρνητικά λειτουργεί ενδεχόμενη μείωση των παραγόμενων ποσοτήτων πετρελαίου από τις χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, ο οποίος θα συνεδριάσει τον ερχόμενο μήνα, με στόχο να μπει μπει φρένο στην πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να συμφωνήσει στη διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου μεταξύ των 80 και 90 δολαρίων το βαρέλι για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης