Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βank of Japan: Διατηρεί σταθερά τα επιτόκια μεταξύ 0% και 0,1%

Βank of Japan: Διατηρεί σταθερά τα επιτόκια μεταξύ 0% και 0,1%
Σταθερή διατηρεί τη νομισματική πολιτική της η Bank of Japan, σε μία ένδειξη ότι το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής ύφεσης, δεν έχει μεταβάλλει την άποψη της τράπεζας ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, όταν και οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός θα αρχίσουν να επουλώνονται.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η BοJ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια από 0% έως 0,1% με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και διατηρεί το όριο ύψους 122 δις δολαρίων για την αγορά κεφαλαίων της τράπεζας, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως κύριο εργαλείο της πολιτικής που ακολουθεί.
Η τράπεζα διατήρησε την αξιολόγηση της οικονομίας της Ιαπωνίας, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αντιμετώπισε ισχυρή πίεση προς τα κάτω, λόγω των επιπτώσεων του σεισμού της 11ης Μαρτίου. Επίσης, επανέλαβε ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη, σηματοδοτώντας ότι είναι έτοιμη να διευκολύνει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική, αν οι ζημίες από το σεισμό αποδειχτούν μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Υποδιοικητής της Bank of Japan, Kiyohiko Nishimura, πρότεινε την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της τράπεζας, με μία επέκταση του σχεδίου αγοράς κεφαλαίων. Μία παρόμοια πρόταση του Nishimura, καταψηφίστηκε τον περασμένο μήνα με ψήφους 8 προς 1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης