Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα προαναγγέλλει ο V. Constancio - «Τα βέλη της ΕΚΤ δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη» - «Διαφορετικοί οι στόχοι από τη Fed»

Νέα μέτρα προαναγγέλλει ο V. Constancio - «Τα βέλη της ΕΚΤ δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη» - «Διαφορετικοί οι στόχοι από τη Fed»
«Η ΕΚΤ προσπαθεί να επιτύχει τη σταθερότητα των τιμών, ενώ η Fed επιχειρεί να καταστήσει βιώσιμη την αγορά εργασίας»
Βέβαιος πως η ΕΚΤ δεν έχει εξαντλήσει ακόμη τα νομισματική της «όπλα» εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, V. Constancio.
Στο περιθώριο της κοινής Συνόδου του ΔΝΤ και της World Bank, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης υποστήριξε πως η ΕΚΤ έχει αρκετά βέλη στη φαρέτρα της, τονίζοντας πως εάν καταστεί αναγκαίο, θα δράσει εκ νέου.
Παράλληλα, κατέδειξε τις διαφορές μεταξύ της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Fed, σημειώνοντας πως οι δύο κεντρικές τράπεζες διαθέτουν εντελώς διαφορετικούς στόχους.
«Η ΕΚΤ προσπαθεί να επιτύχει τη σταθερότητα των τιμών, ενώ η Fed επιχειρεί να καταστήσει βιώσιμη την αγορά εργασίας» διέτεινε ο V. Constancio.
Νωρίτερα, ο M. Draghi εξέφρασε την πεποίθηση πως τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών και τα νέα μέτρα της ΕΚΤ για αγορές ομολόγων και ABS θα τονώσουν τις επενδύσεις και θα ισχυροποιήσουν την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
"Τα τεστ αντοχής των τραπεζών και τα νέα μέτρα θα βελτιώσουν την εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας", διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, σε νέες, σημερινές του δηλώσεις.
Όπως πρόσθεσε, η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί, ωστόσο θα παραμείνει σε μετριοπαθείς ρυθμούς.
"Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη παραμένουν", σπεύδει όμως να προειδοποιήσει.
Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε, επίσης, πως η δέσμευση της ΕΚΤ να κάνει χρήση νέων, μη συμβατικών μέτρων, αν απαιτηθεί, είναι ομόφωνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης