Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Βundesbank): Επικίνδυνο εγχείρημα οι αγορές ABS - Η αγορά assets σε τόσο ακριβές τιμές ενέχει ρίσκα

Weidmann (Βundesbank): Επικίνδυνο εγχείρημα οι αγορές ABS - Η αγορά assets σε τόσο ακριβές τιμές ενέχει ρίσκα
Η αγορά assets σε τόσο ακριβές τιμές θα σημάνει μεταφορά του κινδύνου από τους ισολογισμούς των τραπεζών στον ισολογισμό της ΕΚΤ
Εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα χαρακτηρίζει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, της Bundesbank, J. Weidmann την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τον ισολογισμό της, μέσω των νέων μέτρων για αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων.
Ο γνωστός αντιρρησίας σε κάθε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, βάλλει κατά της κεντρικής τράπεζας, με κάθε ευκαιρία.
"Με ανησυχούν πάρα πολύ οι νέες ανακοινώσεις της ΕΚΤ, τόσο ο στόχος για την αύξηση του ισολογισμού της κατά 1 τρις, όσο και τα προγράμματα αγορών καλυμμένων ομολόγων και ABS", διεμήνυσε ο Weidmann, μιλώντας από την Ουάσιγκτον.
Για τον ισχυρό άντρα της Bundesbank ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο εξής: Οι αγορές θα γίνουν σε υψηλές τιμές. Τα assets θα είναι υπερτιμημένα.
"Η αγορά assets σε τόσο ακριβές τιμές θα σημάνει τη μεταφορά του κινδύνου από τους ισολογισμούς των τραπεζών στον ισολογισμό της ΕΚΤ", διεμήνυσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης