Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις ΠΟΥ για τον ιό Ebola: Έχει «παγιωθεί» στη Δ. Αφρική – Επιδεινούμενη η κατάσταση

Προειδοποιήσεις ΠΟΥ για τον ιό Ebola: Έχει «παγιωθεί» στη Δ. Αφρική – Επιδεινούμενη η κατάσταση
Περισσότεροι από 3.860 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κυρίως στη Δυτική Αφρική
Προειδοποιήσεις απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ότι ο Ebola έχει «παγιωθεί» στις πρωτεύουσες των χωρών που πλήττονται περισσότερο από το ξέσπασμα της επιδημίας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τον Μπρους Άιλγουορντ του ΠΟΥ, η απάντηση της παγκόσμιας κοινότητας δεν συμβάδισε με τη νόσο σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με 12 ημέρες νωρίτερα.
Οι τρεις αυτές χώρες της Δυτικής Αφρικής έχουν απευθύνει έκκληση για μεγαλύτερη βοήθεια στη μάχη που δίνουν εναντίον της ασθένειας.
Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 3.860 άνθρωποι, κυρίως στη Δυτική Αφρική, ενώ μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται πάνω από 200 εργαζόμενοι στην υγεία.
«Η αρρώστια έχει “παγιωθεί” στις πρωτεύουσες, με το 70% των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό να πεθαίνουν», σημείωσε Μπ. Άιλγουορντ.
Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφερε δραματική αύξηση των περιστατικών Ebola στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Κονάρκι, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες ότι είχε σταθεροποιηθεί η κατάσταση εκεί.
Σε δηλώσεις της στο BBC, η πρόεδρος της Οργάνωσης Τζοάνα Λιου απηύθυνε έκκληση για άμεση διεθνή δράση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν κερδίζουμε τη μάχη».
Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη μαζική κινητοποίηση σε σχέση με πριν, σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης