Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφές μήνυμα Draghi: Δίχως μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Νέες συστάσεις προς τη Γερμανία

Σαφές μήνυμα Draghi: Δίχως μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Νέες συστάσεις προς τη Γερμανία
«Για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας απαιτείται η συγχρονισμένη δράση μεταρρυθμιστικών και νομισματικών μέτρων»
«Δίχως μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη» ήταν το μήνυμα του διοικητή της ΕΚΤ, M. Draghi προς τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, ο M. Draghi για ακόμη μία φορά, χαρακτήρισε ως «κλειδί» για την επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.
«Για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας απαιτείται η συγχρονισμένη δράση μεταρρυθμιστικών και νομισματικών μέτρων» υποστήριξε εν συνεχεία.
Υπεραμυνόμενος των προσφάτων μέτρων της ΕΚΤ, διαμήνυσε πως η ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών συνιστά καταλυτικός παράγοντας για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τη δεδομένη στιγμή.
«Ευελπιστώ πως οι ρυθμοί πίστωσης θα ενισχυθούν σημαντικά το επόμενο έτος» σχολίασε εν συνεχεία.
Όσον αφορά το μέγεθος των προγραμμάτων αγοράς ABS και καλυμμένων ομολόγων, υποστήριξε πως δύναται να τροποποιηθεί άρδην, εφόσον βέβαια κριθεί αναγκαίο.
Παράλληλα, απευθυνόμενος επί της ουσίας προς τη Γερμανία, την κάλεσε να τονώσει τις δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η καταναλωτική ζήτηση.
«Όσες χώρες διαθέτουν δημοσιονομικό περιθώριο, οφείλουν να τονώσουν την καταναλωτική τους ζήτηση, μέσω των επενδύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης