Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τα νέα επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006, ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τα νέα επιδόματα ανεργίας
Ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανήλθε στις 287 χιλ. - Διαψεύστηκαν οι αναλυτές 
Σταθερός παρέμεινε ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, αντανακλώντας μια αγορά εργασίας, στην οποία συντελούνται χαμηλό ποσοστό απολύσεων, τάση που φαίνεται να σταθεροποιείται.
Ειδικότερα, ο αριθμός ανήλθε σε 287 χιλ. νέες αιτήσεις, διαψεύδοντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση των επιδομάτων ανεργίας κατά 295 χιλ.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, όπου οι νέες αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το όριο των 300 χιλ. νέων αιτήσεων, κάτι που είχε να συμβεί από τις αρχές του 2006.
Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε κατά 7.250, στις 287.750, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο χαμηλότερος μέσος όρος από τον Φεβρουάριο του 2006.
Επίσης, οι συνεχείς αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν όσους ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, υποχώρησαν κατά 21.000, στα 2,38 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 27 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας σήμερα, Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης