Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρυθμη η κατάσταση στο Κασμίρ – Η Ινδία προειδοποιεί το Πακιστάν ότι θα το πληρώσει «ακριβά», αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις

Έκρυθμη η κατάσταση στο Κασμίρ – Η Ινδία προειδοποιεί το Πακιστάν ότι θα το πληρώσει «ακριβά», αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις
Αναζωπυρώνεται, μετά από δέκα χρόνια σχετικής ηρεμίας, η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών για τη διεκδίκηση του Κασμίρ
«Δυσβάσταχτο το τίμημα που θα πληρώσετε για τους βομβαρδισμούς στο Κασμίρ», προειδοποιεί η Ινδία το Πακιστάν, μετά τις «αδικαιολόγητες», όπως τις χαρακτήρισε ο Ινδός υπουργός Άμυνας, ρίψεις πακιστανικών πυρών κατά ινδικών βάσεων στο Κασμίρ.
Ο Αρούν Τζίτλι κάλεσε σήμερα το Πακιστάν να σταματήσει τις εχθροπραξίες, μετά τις αιματηρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο χωρών εδώ και μια εβδομάδα, κατηγορώντας το Ισλαμαμπάντ ότι προβαίνει σε απρόκλητες επιθέσεις στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ.
Αν το Πακιστάν συνεχίσει τις επιθέσεις, θα το πληρώσει «ακριβά», τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας συγκεκριμένα πως «αν το Πακιστάν εμμείνει στον τυχοδιωκτισμό αυτό, τότε οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να μάχονται και το κόστος του τυχοδιωκτισμού τους θα είναι δυσβάσταχτο».
Συμπλήρωσε πως «το Πακιστάν πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και αυτές τις αδικαιολόγητες ρίψεις πυρών, αν θέλει ειρήνη στα σύνορα».
Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα, τουλάχιστον 19 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, στην υπό αμφισβήτηση περιοχή Κασμίρ, ενώ χιλιάδες είναι και αυτοί που εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εκατέρωθεν.
Τη Δευτέρα, ο αριθμός των θυμάτων άγγιξε τους 9, κάνοντάς την, την πιο αιματηρή ημέρα των τελευταίων δέκα ετών.
Το Κασμίρ χωρίζεται σε δύο κράτη, τα οποία ενεπλάκησαν σε πόλεμο δύο φορές για τον έλεγχο της περιοχής, το 1947 και το 1971, πριν από την εφαρμογή της εκεχειρίας και τη δημιουργία γραμμής ελέγχου το 1972.
Από το 1989, οι μάχες μεταξύ του ινδικού στρατού και δέκα αυτονομιστικών και πακιστανικών οργανώσεων έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως πολιτών, ενώ η κατάσταση είχε βελτιωθεί μετά την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης