Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παρεμβάσεις 1,85 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα στο πρώτο 7ήμερο του Οκτωβρίου - Στόχος να ανακοπεί η πτώση στο ρούβλι

Ρωσία: Παρεμβάσεις 1,85 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα στο πρώτο 7ήμερο  του Οκτωβρίου - Στόχος να ανακοπεί η  πτώση στο ρούβλι

«Φρένο» στην πτώση του ρωσικού νομίσματος, επιχειρεί να βάλει η κεντρική τράπεζα
Σε παρεμβάσεις για να μπει «φρένο» στην πτώση που καταγράφει το τελευταίο διάστημα το ρούβλι, προχωρά η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.
Συνολικά, κατά το πρώτο επταήμερο του Οκτωβρίου, η κεντρική τράπεζα ξόδεψε 1,85 δις. δολ. για να στηρίξει το ρωσικό νόμισμα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση από τον Μάρτιο του 2014.
Επίσης η κεντρική τράπεζα αύξησε το ανώτατο όριο των συναλλαγών για το ρούβλι, κατά πέντε καπίκια χθες.
Το δολάριο υποχωρεί 0,1% στα 39,92 ρούβλια, ενώ το ευρώ ενισχύεται 0,2% στα 50,98
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρέπει να δαπανήσει 30 δις. δολ. έως τα τέλη του 2014, προκειμένου να ανακόψει τη διολίσθηση του ρωσικού νομίσματος, το οποίο έχει υποχωρήσει 14% έναντι του δολαρίου στο τελευταίο τρίμνηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της UralSib Capital.
Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου και η εγχώρια ζήτηση για συνάλλαγμα, αναγκάζουν την κεντρική τράπεζα να παρεμβαίνει όλο και πιο δυναμικά, σχολιάζει ο Dmitry Polevoy, επικεφαλής οικονομολόας για τη Ρωσία στην ING Groep.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης