Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώχευση κηρύσσει η Espirito Santo Financial Group, εκ των βασικών μετόχων της Banco Espirito Santo

Πτώχευση κηρύσσει η Espirito Santo Financial Group, εκ των βασικών μετόχων της Banco Espirito Santo
Έπειτα από σχετική απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου του Λουξεμβούργου
Την πρόθεσή της να κηρύξει πτώχευση επιβεβαίωσε η πορτογαλική Espirito Santo Financial Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου CNBC.
Ειδικότερα, σημειώνεται ότι η πορτογαλική Espirito Santo Financial Group επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο να υποβάλει σήμερα, Πέμπτη, αίτηση πτώχευσης, έπειτα από σχετική απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου του Λουξεμβούργου.
Προσέθεσε ακόμη ότι η θυγατρική της, Espírito Santo Financière (ESFIL), έχει επίσης κηρύξει πτώχευση.
Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα απόφασης δικαστηρίου του Λουξεμβούργου, το οποίο αρνήθηκε στις εταιρείες μια μορφή προστασίας έναντι των πιστωτών της την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το περιφερειακό δικαστήριο του Λουξεμβούργου, στηριζόμενο σε εμπορικές υποθέσεις, αναμένεται να εκδώσει απόφαση πτώχευσης, διορίζοντας έναν ή περισσότερους εκκαθαριστές για τις ESFG και ESFIL στην ακρόαση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014.
Σημειώνεται ότι η ESFG ανήκει κατά πλειοψηφία στην Espirito Santo International (ESI), η οποία έχει να αντιμετωπίσει ανησυχίες σχετικά με την οικονομική της κατάσταση, ύστερα από έλεγχο από την κεντρική τράπεζα της χώρας τον Μάιο.
Η Espirito Santo Financial Group ήταν εκ των βασικών μετόχων της πολύπαθης Banco Espirito Santo πριν τη διάσωσή της, με τη διάσπασή της σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και μετονομαζόμενη σε Novo Banco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης