Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aντάρτικο κατά της Γερμανίας και της λιτότητας από Γαλλία, Ιταλία στη Σύνοδο - Rompuy: Ναι στην ελαστική απασχόληση

Aντάρτικο κατά της Γερμανίας και της λιτότητας από Γαλλία, Ιταλία στη Σύνοδο - Rompuy: Ναι στην ελαστική απασχόληση
Για να υπάρξει ανάκαμψη χρειάζεται στήριξη και από τις δύο πλευρές της οικονομίας, της ζήτησης και της προσφοράς, δήλωσε από το Μιλάνο ο πρόεδρος της ΕΕ, H. V. Rompuy
(upd8)Ύψιστη προτεραιότητα για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, όπως τόνισε από το Μιλάνο ο πρόεδρος της ΕΕ, Herman Van Rompuy, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, με κύριο αντικείμενο την τόνωση της απασχόλησης.
Τη Σύνοδο μονοπώλησε η κόντρα Γαλλίας και Ιταλίας με τη Γερμανία, με τις δύο χώρες να ζητούν από το Βερολίνο πρόσθετα κεφάλαια για τη μάχη κατά της ανεργίας. Η σθεναρή αντίδραση της γερμανικής πλευράς ώθησε το θερμόμετρο στα ύψη.
Κατά την παρέμβασή του ο Herman Van Rompuy ανέφερε πως για να υπάρξει ανάκαμψη χρειάζεται στήριξη και από τις δύο πλευρές της οικονομίας, τόσο της ζήτησης όσο και της προσφοράς.
Παράλληλα σημείωσε ότι η αγορά απασχόλησης θα πρέπει να γίνει πιο ελαστική, όχι σε σχέση με μειώσεις μισθών ή περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά σε σχέση με την ελευθερία του εργαζόμενου να προσαρμόζεται στις συνθήκες των αγορών σύμφωνα με τα κοινωνικά μοντέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον επισήμανε ότι χρειάζεται να αυξηθούν οι επενδύσεις για να μειωθεί το επενδυτικό χάσμα χωρίς να επηρεαστούν αρνητικά τα δημόσια οικονομικά.

Πρόσθετα κεφάλαια για τη μάχη κατά της ανεργίας των νέων ζητούν Γαλλία και Ιταλία
Όπως έγινε γνωστό από τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την ανεργία, η Γαλλία και η Ιταλία ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διοχετεύσει ακόμη 14 δισ. ευρώ, με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για τα 5 εκατομμύρια νέους ανέργους, αλλά φέρεται να αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από τη Γερμανία στο Μιλάνο.
Ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande δήλωσε πως ο ίδιος και ο Ιταλός πρωθυπουργός M. Renzi θα ήθελαν να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό ταμείο κατά της νεανικής ανεργίας στα 20 δισ. ευρώ από 6 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

Barroso: Επενδυτικό εργαλείο για τη στήριξη της ανάπτυξης ο κοινοτικός προϋπολογισμός
Εργαλείο για επενδύσεις στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ανταγωνιστικότητα αποτελεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός των 1 τρις ευρώ, δήλωσε κατά την εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, J. M. Barroso.
"Ο προϋπολογισμός του 1 τρις ευρώ της ΕΕ αποτελεί επενδυτικό εργαλείο. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί το περασμένο διάστημα", σχολίασε ο Barroso.
Tαυτόχρονα, χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Ηollande: Να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων
Την ανάγκη εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος επενδύσεων και καλύτερης ρύθμισης της πορείας των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος τη Γαλλίας Fr. Hollande, προσερχόμενος στη Διάσκεψη για την απασχόληση στο Μιλάνο.
«H ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους, είναι κάτι που μας αφορά όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Schulz: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοσιονομική προσαρμογή αν δεν στηριχθεί η ανάπτυξη
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Schulz, κατά την άφιξή του στη Διάσκεψη υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοσιονομική προσαρμογή αν δεν στηριχθεί η ανάπτυξη» και αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα των έξι δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για να στηριχθεί η απασχόληση των νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης