Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο πρώτος ασθενής με Ebola στις ΗΠΑ - Συναγερμός στην Τουρκία για ύποπτο κρούσμα

tags :
Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο πρώτος ασθενής με Ebola στις ΗΠΑ - Συναγερμός στην Τουρκία για ύποπτο κρούσμα
Δέκα ακόμη άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στο Τέξας των ΗΠΑ
Έχασε τη μάχη με τον Ebola, ο Thomas Duncan, o πρώτος ασθενής που διαγνώσθηκε ότι πάσχει από τον ιό στις ΗΠΑ.
Ο Duncan επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από τον Ebola, στις 30 Νοεμβρίου, μετά από ταξίδι του στη Λιβερία και από τότε βρισκόταν σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Τέξας.
«Με θλίψη και ειλικρινή απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο ασθενής Thomas Duncan απεβίωσε σήμερα το πρωί στις 7:51 π.μ.» ανέφερε αξιωματούχος του νοσοκομείου του Τέξας.
Σημειώνεται ότι ο ιός έχει προσβάλλει τουλάχιστον 7.500 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, ενώ έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 3.500.
Εντωμεταξύ τουλάχιστον 10 πολίτες που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εξ αιτίας της έκθεσης ή επαφής τους με τον Duncan έχουν τεθεί σε απομόνωση και βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο Τέξας.
Οι άνθρωποι αυτοί ο αριθμός των οποίων αντιστοιχεί στο 10% των συνολικά 100 προσώπων για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι είχαν άμεση ή έμμεση επαφή μαζί του, συνεργάζονται με τις αρχές δημόσιας υγείας και έχουν θέσει εαυτούς σε καραντίνα.
Μεταξύ αυτών των 10 ανθρώπων βρίσκονται και τέσσερις συγγενείς του ασθενούς του Duncan.
Στον απόηχο της είδησης οι φαρμακευτικές που ασχολούνται με την θεραπεία του ιού κατέγραψαν κατακόρυφη πτώση ενδοσυνεδριακά.
Ειδικότερα η Chimerix υποχωρεί -5% ενώ της Tekmira καταγράφει απώλειες – 4%.

Συναγερμός στην Τουρκία για ύποπτο κρούσμα
Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ένας Τούρκος, εργαζόμενος στη Νιγηρία, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της πόλης καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα Εbola. Ο ασθενής νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό και διάρροια.
Ο 46χρονος άντρας που η ταυτότητά του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, επέστρεψε στην Τουρκία από την Αφρική πριν από δέκα ημέρες, για να δει την οικογένειά του, στην επαρχία Σακαριά.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet Daily News, ο άντρας πήγε μόνος του σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά ο πυρετός του δεν έπεφτε, παρά τη φαρμακευτική αγωγή. Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί που τον περιέθαλψαν εκεί ενημέρωσαν τον Τούρκο υπουργό Υγείας ότι εμφανίζει συμπτώματα που είναι πιθανόν να σημαίνουν πως πάσχει από Εbola
Τότε πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί με ειδικού τύπου ασθενοφόρο, ειδικά εξοπλισμένο, στο νοσοκομείο Χασέκι της Κωνσταντινούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης