Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Υπό αναθεώρηση τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά του ιού ebola – Υπό διερεύνηση οι συνθήκες μόλυνσης της ισπανίδας νοσοκόμας

Ε.Ε.: Υπό αναθεώρηση τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά του ιού ebola – Υπό διερεύνηση οι συνθήκες μόλυνσης της ισπανίδας νοσοκόμας
Απίθανο χαρακτηρίζεται το ξέσπασμα επιδημίας στην Ευρώπη, όπως στη Δυτική Αφρική
Σε αναθεώρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας έναντι του ιού ebola ενδεχομέωνς να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα νοσοκομεία, και αφού λάβει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις αιτίες μόλυνσης με τον θανατηφόρο ιό της ισπανίδας νοσηλεύτριας.
Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, από την επιτροπή για την ασφάλεια στην υγεία της Ε.Ε., με ειδικούς στη δημόσια υγεία των 28 κρατών-μελών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συζητήθηκε το θέμα σχετικά με το κρούσμα του ιού στην Ισπανία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την ισπανική κυβέρνηση εξηγήσεις σχετικά με τις συνθήκες που μολύνθηκε η νοσοκόμα, το πρώτο κρούσμα εκτός Αφρικής.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος της Ισπανίας ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση της ασθενούς, αλλά και των υπολοίπων ατόμων που έχουν τεθεί σε καραντίνα και παρακολουθούνται.
Από την ενημέρωση που υπήρξε, συμπεραίνεται ότι πέντε άτομα έχουν εκτεθεί σε επαφή με την ασθενή, ήτοι μια γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας, που παρακολουθούσε την ασθενή νοσοκόμα πριν αυτή εισαχθεί στο νοσοκομείο, τρεις νοσηλευτές που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και ο σύζυγος της ασθενούς, που ήδη βρίσκεται και αυτός σε καραντίνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής Ασφάλειας υγείας της Ε.Ε., τα άτομα που είναι υπό παρακολούθηση για πιθανή επαφή με τη νοσηλεύτρια ανέρχονται σε 54, συμπεριλαμβανομένου του νοσηλευτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με τον επίτροπο Υγείας, Φρέντερικ Βίνσεντ, προτεραιότητα για την Ε.Ε., την Ισπανία αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες είναι να γίνει αντιληπτό τι έχει συμβεί.
Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών έχει αποστείλει δύο ειδικούς στην Ισπανία προκειμένου να βοηθήσουν στη σχετική έρευνα.
Τέλος, τόνισε ότι είναι απίθανο να υπάρξει επιδημία του ιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση του μεγέθους που αντιμετωπίζουν ορισμένες αφρικανικές χώρες, προσθέτοντας ότι τα συστήματα υγείας είναι τέτοια και τόσο αποτελεσματικά, διαθέτοντας τρόπους και μέσα να εντοπίσουν αν υπάρχει πρόβλημα και όταν αυτό υπάρχει να αντιμετωπίζεται και να απομονώνονται τα άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης