Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Μειώνει τους φόρους - Αυξάνει τις επενδύσεις

Νορβηγία: Μειώνει τους φόρους - Αυξάνει τις επενδύσεις
Έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας της 
Με στόχο να αντιμετωπιστεί ικανά η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Νορβηγίας, η κυβέρνηση της χώρας πρότεινε τη μείωση των φόρων και την επένδυση μεγαλύτερων κονδυλίων από κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, που προέρχονται από τις κρατικές πετρελαϊκές δραστηριότητες.
«Η μεταστροφή στη ζήτηση για πετρελαϊκά αγαθά θα δοκιμάσει την ικανότητά μας να προσαρμοστούμε», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Siv Jensen, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προϋπολογισμού για το 2015.
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «η νορβηγική οικονομία πρέπει να είναι προετοιμασμένη όσο το δυνατόν καλύτερα», ενώ και ότι «πρέπει να ενισχύσουμε το αναπτυξιακό δυναμικό της οικονομίας και να διευκολυνθεί η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγικότητας».
Επιπλέον, η κυβέρνηση εκτιμά ότι το ΑΕΠ, με εξαίρεση την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα αυξηθεί κατά 2,2% το 2014 και κατά 2% το 2015, ενώ οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για ενίσχυση 1,9% και 2,2% αντίστοιχα
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους φόρους κατά 8,3 δισ. νορβηγικές κορώνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του φόρου περιουσίας στο 0,75% από 1%.
Τέλος, η Νορβηγία αναμένει να δαπανήσει το ποσό ρεκόρ των 163,7 δισ. κορώνες του αποθηκευμένου πετρελαϊκού πλούτου το επόμενο έτος, ήτοι 3% της αξίας των $ 850 δισ. κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης