Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Κίνδυνοι από τον ιό Ebola στις υγειονομικές υπηρεσίες και των αναπτυγμένων χωρών – Φόβοι για περισσότερα κρούσματα

ΠΟΥ: Κίνδυνοι από τον ιό Ebola στις υγειονομικές υπηρεσίες και των αναπτυγμένων χωρών – Φόβοι για περισσότερα κρούσματα
Προειδοποιήσεις για περισσότερα κρούσματα σε νοσηλευτικό προσωπικό
Προειδοποιήσεις ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερα κρούσματα του ιού Ebola μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού, ακόμη και αναπτυγμένων χωρών που διαθέτουν μοντέρνα συστήματα υγείας, απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πίτερ Πιοτ, εξέχων μέλος του Οργανισμού, δεν εξεπλάγη από το κρούσμα με την ισπανίδα νοσηλεύτρια, η οποία σημειωτέον αποτελεί το πρώτο άτομο που μολύνθηκε από τον ιό και βρίσκεται εκτός Δυτικής Αφρικής.
Η εν λόγω νοσηλεύτρια είχε αναλάβει την περιποίηση των δύο ισπανών ιεραποστόλων που πέθαναν από τον ιό στη Μαδρίτη και οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί από τη Δυτική Αφρική.
Η Τερέσα Ρομέρο παραμένει σε καραντίνα στο νοσοκομείο Carlos III, μαζί με τον άντρα της καθώς και τρία ακόμη άτομα.
Παράλληλα, ακόμη 50 άτομα στην Ισπανία είναι υπό παρακολούθηση.
Το πέμπτο άτομο που έχει τεθεί σε καραντίνα είναι ένας φίλος της νοσηλεύτριας Ρομέρο, επίσης μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού στο ίδιο νοσοκομείο, ο οποίος παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη, πυρετό.
Σύμφωνα με το BBC, στη Μαδρίτη και το νοσοκομείο καταγράφηκαν σκηνές πανικού στον χώρο εργασίας, με κάποια άτομα να ξεσπούν σε λυγμούς και άλλους να αποχωρούν.
Επίσης, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι γείτονες της νοσηλεύτριας Ρομέρο καλούν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ρωτώντας πώς να προστατεύσουν τα παιδιά τους καθώς βρέθηκαν μαζί σε ανελκυστήρες, αλλά και σε δημόσιους χώρους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης