Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντάρτικο της Γαλλίας εναντίον της Κομισιόν - Μ. Valls: Μόνο το γαλλικό κοινοβούλιο είναι αρμόδιο για τον προϋπολογισμό του 2015

Αντάρτικο της Γαλλίας εναντίον της Κομισιόν - Μ. Valls: Μόνο το γαλλικό κοινοβούλιο είναι αρμόδιο για τον προϋπολογισμό του 2015
«Η Κομισιόν δεν μπορεί να απορρίψει τον προϋπολογισμό, αλλά μπορεί να κάνει παρατηρήσεις, όπως είναι δικαίωμά της»
Αντάρτικο εναντίον της Κομισιόν ξεκίνησε η γαλλική κυβέρνηση, με τον M. Valls να καταφέρεται εναντίον των Βρυξελλών, μετά τη φημολογία περί απόρριψης του προϋπολογισμού του 2015. 
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Γάλλος πρωθυπουργός υποστήριξε πως μόνο το γαλλικό κοινοβούλιο είναι αρμόδιο να εγκρίνει ή όχι τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.
«Η Κομισιόν δεν μπορεί να απορρίψει τον προϋπολογισμό, αλλά μπορεί να κάνει παρατηρήσεις, όπως είναι δικαίωμά της» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως εμπόδιο στο πράσινο «φως» από την Κομισιόν συνιστά το έλλειμμα, το οποίο εκτιμάται για το 2015 στο 4,3% αντί του ευρωπαϊκού ορίου του 3%.
Υπενθυμίζεται πως τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. καλούνται να υποβάλλουν στην Κομισιόν τα προσχέδια των προϋπολογισμών του επόμενου έτους, έως τις 15 Οκτωβρίου.
Πάντως, χθες Δευτέρα, μετά τα δημοσιεύματα περί απόρριψης του προϋπολογισμού, πηγές προσκείμενες στην Κομισιόν υποστήριξαν με νόημα πως «δεν έχουμε ακόμη λάβει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας, οπότε είναι νωρίς να εικάσουμε για την απόφαση που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης