Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμα κινδύνου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον Ebola - Αναπόφευκτη η εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη

Σήμα κινδύνου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον Ebola - Αναπόφευκτη η εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη
Aισιόδοξος ο ΠΟΥ: Πολύ καλά προετοιμασμένη η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τον ιό
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τον Ebola, με αφορμή τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του θανατηφόρου ιού στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία.
Ειδικότερα ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι η εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη είναι αναπόφευκτη, ωστόσο τονίζει ότι η ήπειρος είναι καλά προετοιμασμένη για τον έλεγχο της νόσου.
Υπενθυμίζεται ότι εχθές επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του ιού σε μία νοσοκόμα στην Ισπανία, ενώ οι Ισπανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν ότι ακόμα τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται στη Μαδρίτη με φόβους ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.
«Παρόμοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν ξανά στο μέλλον» προειδοποιεί η διευθύντρια του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Z. Jakab, σε συνέντευξη της στο Reuters.
«Είναι αρκετά αναπόφευκτο τέτοια περιστατικά να συμβούν στο μέλλον εξαιτίας των συχνών ταξιδιών μεταξύ Ευρώπης και των χωρών της Αφρικής που έχουν πληγεί από τον ιό» πρόσθεσε.
Ωστόσο ο ΠΟΥ σημειώνει ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία έχουν πρώην ασθενείς που είχαν προσβλήθηκαν από την ασθένεια στη Δυτική Αφρική και στη συνέχεια θεραπεύτηκαν.
«Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι ακόμα η Ευρώπη βρίσκεται σε χαμηλό κίνδυνο και ότι το δυτικό τμήμα της είναι πολύ καλά προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει τον Ebola».
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 7.200 ανθρώποι στη Δυτική Αφρική έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό, ενώ περισσότεροι από 3.400 έχουν χάσει τη ζωή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης