Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση οι μετοχές των κλάδων αερομεταφορέων και ξενοδοχείων στην Ισπανία, λόγω ebola – Φόβοι για πλήγμα στον τουρισμό

Υπό πίεση οι μετοχές των κλάδων αερομεταφορέων και ξενοδοχείων στην Ισπανία, λόγω ebola – Φόβοι για πλήγμα στον τουρισμό
Εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο στον τουρισμό από το πρώτο επίσημο κρούσμα του ιού ebola στην Ισπανία
Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των αερομεταφορέων και αυτές του ξενοδοχειακού κλάδου στο χρηματιστήριο της Ισπανίας, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει στον τουρισμό της χώρας από το πρώτο επίσημο κρούσμα του ιού ebola στη χώρα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και τα νέα για την εξάπλωση του ιού ebola, προχωρούν σε πωλήσεις μετοχών, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως σε αυτές των αεροπορικών εταιρειών.
Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της αεροπορικής ΙΑG, η οποία διαπραγματεύεται κάτω από τα 4,5 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης JP Morgan προχώρησε σε βελτίωση των εκτιμήσεών της, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο μέχρι τα 5,5 ευρώ.
Ωστόσο, πιέσεις δέχονται και οι μετοχές της Ryanair, της αεροπορικής εταιρείας με τη μεγαλύτερη αερομεταφορική κίνηση στην Ισπανία, οι οποίες υποχωρούν περισσότερο από 4%.
Διευρυμένες απώλειες καταγράφουν επίσης οι μετοχές των εταιρειών EasyJet (4%) και Air France, Lufthansa και Air Berlin (2% εκάστη).
Το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού ebola εμφανίζεται σε μια στιγμή που καταγράφεται σημαντική άνθηση στον τουρισμό της Ισπανίας, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ επισκέψεων για το 2014.
Οι επενδυτές φοβούνται τώρα ότι ο ιός ebola μπορεί να βάλει «φρένο» σε αυτή τη μαζική έλευση τουριστών στην Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης