Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ενίσχυση των κοινωνικών παροχών περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2015, σύμφωνα με τον M. Renzi

Ιταλία: Ενίσχυση των κοινωνικών παροχών περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2015, σύμφωνα με τον M. Renzi
Δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει το δίκτυο των κοινωνικών παροχών, με «ένεση» 1,5 δισ. ευρώ
Δαπάνη ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και άλλων κοινωνικών παροχών, θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2015, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε, επίσης, ότι το μηνιαίο φορολογικό bonus των 80 ευρώ για τους Ιταλούς με χαμηλό εισόδημα οφείλει να ενσωματωθεί στη δομή του φορολογικού συστήματος από το 2015.
Η Ιταλία χρειάζεται «ένα κλίμα εμπιστοσύνης», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους αρχηγούς των συνδικάτων, ενώ υποσχέθηκε να προστατεύσει τα δίχτυα κοινωνικής ασφάλειας της χώρας.
Ο Renzi δήλωσε, επιπλέον, ότι τρεις προβληματικές εγκαταστάσεις σε διάφορα μέρη της χώρας πρέπει να σωθούν, ενώ συνομίλησε με τους εκπροσώπους των συνδικάτων για εργασιακά ζητήματα, όπως οι μισθοί και οι διαπραγματεύσεις.
Τα μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν μόνο εφόσον ψηφιστούν από τη Γερουσία, ωστόσο δεν είναι λίγα τα μέλη που διαφωνούν, καθώς κόκκινη σημαία αποτελεί η κατάργηση του άρθρου 18 του εργατικού δικαίου, το οποίο προστατεύει ως σήμερα τους εργαζομένους από καταχρηστικές απολύσεις, μόνο όμως για του νέους εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης