Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barroso στη Σύνοδο Κορυφής: Eργαλείο επενδύσεων ο κοινοτικός προϋπολογισμός - Hollande: Κοινός στόχος οι νέες θέσεις εργασίας

Barroso στη Σύνοδο Κορυφής: Eργαλείο επενδύσεων ο κοινοτικός προϋπολογισμός - Hollande: Κοινός στόχος οι νέες θέσεις εργασίας
Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανεργίας
(upd5)Εργαλείο για επενδύσεις στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ανταγωνιστικότητα αποτελεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός των 1 τρις ευρώ, δήλωσε κατά την εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, J. M. Barroso.
"Ο προϋπολογισμός του 1 τρις ευρώ της ΕΕ αποτελεί επενδυτικό εργαλείο. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί το περασμένο διάστημα", σχολίασε ο Barroso.
Tαυτόχρονα, χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Ηollande: Να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων
Την ανάγκη εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος επενδύσεων και καλύτερης ρύθμισης της πορείας των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος τη Γαλλίας Fr. Hollande, προσερχόμενος στη Διάσκεψη για την απασχόληση στο Μιλάνο.
«H ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για όλους τους Ευρωπαίους, είναι κάτι που μας αφορά όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Schulz: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοσιονομική προσαρμογή αν δεν στηριχθεί η ανάπτυξη
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Schulz, κατά την άφιξή του στη Διάσκεψη υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοσιονομική προσαρμογή αν δεν στηριχθεί η ανάπτυξη» και αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα των έξι δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για να στηριχθεί η απασχόληση των νέων.

Τρόποι ενίσχυσης της απασχόλησης αναζητούνται στη Σύνοδο στο Μιλάνο
Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στο Μιλάνο, κύριο αντικείμενο ήταν η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.
Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης.
Το ζήτημα της ανεργίας, το οποίο μόλις πρόσφατα ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, το χαρακτήρισε ως τον «κύριο εχθρό» της Ευρώπης, αναμένεται να κυριαρχήσει στη Σύνοδο, αν και Ιταλοί αξιωματούχοι έχουν ήδη σπεύσει να χαμηλώσουν τους τόνους και τις προσδοκίες από τη συνάντηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αποδοχή μέτρων για την αντιμετώπιση της λιτότητας.
«Είμαστε πολύ αβέβαιοι αναφορικά με αυτή τη Σύνοδο. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να ακούσουμε ωραία λόγια και να μην δούμε καθόλου πράξεις» ανέφερε ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών συνδικάτων, Bernadette Segol.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα εξεταστεί διεξοδικά η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων, η οποία επί της ουσίας αφορά την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με 6 δις ευρώ προκειμένου να συνδράμουν στη διευκόλυνση της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
«Ο σκοπός είναι να συζητήσουμε πως εμείς, από τη μια πλευρά μπορούμε να διασφαλίσουμε την άμεση εφαρμογή αυτής της Πρωτοβουλίας και αφετέρου να εστιάσουμε στο πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας» υπογράμμισε η Pia Ahrenkilde, εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής των 28 στο Μιλάνο θα έχει ως συνέπεια να είναι απών από την έναρξη της διαδικασίας στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί ποιος θα ανοίξει για λογαριασμό του τη συζήτηση στη Βουλή.
Πάντως ο κ.Σαμαράς θα κλείσει τη συζήτηση στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία.

(πρώτη ενημέρωση 7 Οκτωβρίου  11:25)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης