Τελευταία Νέα
Διεθνή

Samsung: Μειωμένα κατά 60% εκτιμά ότι θα είναι τα κέρδη του γ' τριμήνου 2014

tags :
Samsung: Μειωμένα κατά 60% εκτιμά ότι θα είναι τα κέρδη του γ' τριμήνου 2014
Ισχυρό το πλήγμα από τον ολοένα και ενισχυόμενο ανταγωνισμό
Προειδοποίηση ότι τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη της θα μειωθούν κατά 60% σε ετήσια βάση, έκανε ο τεχνολογικός κολοσσός Samsung Electronics.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένουν ότι τα λειτουργικά έσοδα του γ’ τριμήνου του 2014, θα αγγίξουν τα 4,1 τρισ. γουόν (3,8 δισ. δολάρια), σαφώς μειωμένα από τα λειτουργικά κέρδη του γ’ τριμήνου του 2013, που είχαν ανέλθει στα 7,19 τρισ. γουόν.
Να σημειωθεί ότι οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν τα λειτουργικά κέρδη της εν λόγω περιόδου σε 5,2 τρισ. γουόν, ωστόσο φαίνεται ότι θα διαψευστούν επί τα χείρω.
Τα οικονομικά της εταιρείας, με την τριμηνιαία έκθεση να δημοσιεύεται στα τέλη του μήνα, έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από τον ανταγωνισμό, με την Samsung να δυσκολεύεται να κρατήσει το μερίδιο αγοράς της, έναντι της Apple και της Lenovo.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τριμηνιαίες πωλήσεις της υποχώρησαν σε 47 τρισ. γουόν, κάτω από τις αναλύσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι προέβλεπαν πωλήσεις 50,3 τρισ. γουόν.
Η εταιρεία ελπίζει να ανακάμψει μετά το λανσάρισμα νέων μοντέλων κινητών στην αγορά, ενώ παρά τις δυσοίωνες ανακοινώσεις, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης