Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτιμήσεις σοκ - Έως τα τέλη Οκτωβρίου ο ιός Ebola θα βρίσκεται στην Ευρώπη - Ποιες χώρες απειλούνται άμεσα

Εκτιμήσεις σοκ - Έως τα τέλη Οκτωβρίου ο ιός Ebola θα βρίσκεται στην Ευρώπη - Ποιες χώρες απειλούνται άμεσα
«Τα αεροπλάνα είναι ο καλύτερος τρόπος εξάπλωσης του ιού στην Ευρώπη»
Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα των επιστημόνων καθώς έως τα τέλη του Οκτωβρίου ο ιός Ebola μπορεί να έχει «ταξιδέψει» μέχρι τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία!
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι επιστήμονες εδραζόμενοι στα μοτίβα εξάπλωσης του ιού αλλά και στα στοιχεία από τις διεθνείς αερομεταφορές, εκτιμούν πως έως τα τέλη του Οκτωβρίου ο ιός Ebola θα έχει «χτυπήσει» τη Γαλλία και τη Βρετανία.
Μάλιστα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο διαθέτει 75% πιθανότητες για τη Γαλλία και 50% για τη Βρετανία.
Πάντως, επισημαίνουν πως εάν η αερομεταφορά περιοριστεί κατά 80% , τότε η πιθανότητα για τη Γαλλία μειώνεται στο 25% και για τη Βρετανία στο 15%.
Ο ιός Ebola έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.400 ανθρώπους, ενώ έχει μολύνει σχεδόν 7.200!
Λόγω των γεωπολιτικών σχέσεων των χωρών της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τον ιό, η Γαλλία αναμένεται να είναι το επόμενο «πλήγμα» και η Βρετανία το μεθεπόμενο.
Ανάλογους κινδύνους βέβαια, διαθέτουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο (40%), η Ισπανία (14%) και η Ελβετία (14%).
«Τα αεροπλάνα είναι ο καλύτερος τρόπος εξάπλωσης του ιού στην Ευρώπη» προειδοποιούν καταλήγοντας, οι επιστήμονες, καλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης