Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Steel Association: Πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της κατανάλωσης χάλυβα προβλέπει για το 2014

World Steel Association: Πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της κατανάλωσης χάλυβα προβλέπει για το 2014
Γεωπολιτικές εντάσεις και μειώμενη ζήτηση από τις αναπτυσσόμενες αγορές πλήττει τη βιομηχανία του χάλυβα 
Βραδύτερο, του αναμενόμενου, ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας κατανάλωσης χάλυβα εκτιμά η World Steel Association για το 2014.
«Η θετική δυναμική της παγκόσμιας ζήτησης χάλυβα που είχε διαφανεί το β’ εξάμηνο του 2013, υποχώρησε το 2014, λόγω μιας ασθενέστερης από την αναμενόμενη ζήτησης στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες», δήλωσε ο Hans Jurgen Kerkhoff, πρόεδρος του εν λόγω συνδέσμου.
Η παγκόσμια χρήση εμφανή χάλυβα αναμένεται, πλέον, να αυξηθεί κατά 2%, σε ετήσια βάση, σε 1.562 εκατ. τόνους το 2014.
Το 2013 η αύξηση είχε αγγίξει το +3,8%, ενώ και η προηγούμενη εκτίμηση για το 2014 ανέφερε αύξηση +3,1%, η οποία ωστόσο αναθεωρήθηκε επί τα χείρω.
«Η επιβράδυνση της ζήτησης του χάλυβα στην Κίνα αντανακλά το διαρθρωτικό μετασχηματισμό της οικονομίας, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξή μας» πρόσθεσε ο Kerkhoff.
Αναφέρθηκε, επίσης, σε μια σημαντική επιβράδυνση στη Νότια Αμερική και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, λόγω της πτώσης των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, των διαρθρωτικών προβλημάτων και των γεωπολιτικών εντάσεων.
Η κρίση στην Ουκρανία έχει «βυθίσει» τους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, η οποία υποστηρίζει το Κίεβο, στα χαμηλότερα επίπεδα, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης