Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Τα αποτελέσματα των εκλογών προβληματίζουν - Δύσκολο έργο ο σχηματισμός κυβέρνησης

Βουλγαρία: Τα αποτελέσματα των εκλογών προβληματίζουν - Δύσκολο έργο ο σχηματισμός κυβέρνησης
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 8 κόμματα λαμβάνουν έδρες στη Βουλή 
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες φαίνεται ότι θα είναι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Βουλγαρία, καθώς οι πρόωρες εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν χθες, έδωσαν έδρες στη Βουλή σε 8 κόμματα.
Το κόμμα του Boyko Borissov είναι αυτό που κέρδισε την εκλογική μάχη, με ποσοστό 32,7%, δεν κατέλαβε ωστόσο την αυτοδυναμία και πλέον αναζητά συνεργασίες.
«Θα είναι δύσκολο να συντάξουμε κυβέρνηση με αυτή την σύνθεση της Βουλής», δήλωσε ο Borissov στους δημοσιογράφους, ωστόσο συμπλήρωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε «να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο», μια ακυβέρνητη Βουλγαρία.
Η Βουλγαρία παραμένει η φτωχότερη χώρα της ΕΕ, ενώ αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί οικονομικά.
«Η Βουλγαρία χρειάζεται συγκέντρωση και κάποιες μεγάλες ιδέες, φιλοδοξία σε σχέση με την οικονομική της πολιτική – τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών δεν είναι και πολλά υποσχόμενα», σχολίασε, πάντως, ο αναλυτής Timothy Ash της Standard Bank.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Georgi Bliznashki, δήλωσε πως όλα θα εξαρτηθούν από την κοινή λογική, τη σοφία και τη καλή διάθεση των βασικών πολιτικών δυνάμεων, ωστόσο και ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.
Στις δηλώσεις του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να αποδεχθούν το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ισχυρή κυβέρνηση.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, και θα χρειαστεί χρόνος για την σύσταση κυβέρνησης», ανέφερε στρατηγικός αναλυτής της Σόφιας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μια επανάληψη των εκλογών θα δυσχέραινε την κατάσταση στη χώρα».
Ο επικεφαλής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP), που κατέλαβε τη δεύτερη θέση βάσει ψήφων, δήλωσε ότι θα λειτουργήσει εποικοδομητικά ως αντιπολίτευση, που θα στηρίξει τις εθνικά υπεύθυνες αποφάσεις για το καλό της χώρας, ενώ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν έχει λάβει πρόταση να συμμετέχει σε συζητήσεις για συγκυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης