Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Υποβάθμισε στο +1,5% την εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ταϊλάνδης το 2014

Παγκόσμια Τράπεζα: Υποβάθμισε στο +1,5% την εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ταϊλάνδης το 2014
Παραμένει χαμηλή η εγχώρια ζήτηση και κατανάλωση 
Η οικονομία της Ταϊλάνδης θα αναπτυχθεί με τον βραδύτερο ρυθμό όλης της ανατολικής Ασίας, κατά μόλις 1,5%, ανέφερε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η καθίζηση της εγχώριας ζήτησης, που ήλθε ως αποτέλεσμα της πολιτικής αναταραχής που ξέσπασε στη χώρα, ανάγκασε την Παγκόσμια Τράπεζα να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της Ταϊλάνδης στο ήμισυ της προηγούμενης πρόβλεψης, +3%.
Ο ειδικός αναλυτής για τη Νοτιανατολική Ασία δήλωσε ότι η περικοπή «ωθήθηκε από μια σχετικά αργή ανάκαμψη της κατανάλωσης και των εξαγωγών».
Επιπλέον, η υψηλή δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών και η παρατεταμένη οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία θα αναπτυχθεί οριακά, μόλις κατά 0,3% το 2014.
Οριακή αναμένεται και η ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας, κατά 0,7%, καθώς έχει πέσει η ζήτηση για κύρια εξαγωγικά προϊόντα της χώρας.
Φαίνεται, ωστόσο, ότι το 2015 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τη χώρα, με την επιστροφή των επενδύσεων και την πολιτική εξομάλυνση, με την Παγκόσμια Τράπεζα να προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 3,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης