Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλό δύο ετών το ευρώ – Απειλείται το επίπεδο του 1,25 δολαρίου

Κοντά σε χαμηλό δύο ετών το ευρώ – Απειλείται το επίπεδο του 1,25 δολαρίου
Στην ΕΚΤ στρέφονται τα βλέμματα, μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία
Κοντά στο χαμηλό δύο ετών και το 1,25 δολάριο βρίσκεται στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο δέχεται περαιτέρω πιέσεις μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, που διαμορφώθηκαν σε χαμηλό πενταετίας.
Το ευρώ, ήδη από την περασμένη εβδομάδα και μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, συνεχίζει να κινείται σε ζώνη χαμηλών άνω των δύο ετών και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2012.
Το ευρώ έφθασε να υποχωρεί μέχρι και το 1,2501 δολάριο, απειλώντας να σπάσει πτωτικά το όριο του 1,25 δολαρίου.
Σημειώνεται ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων, υποχωρώντας κατά 5,7% τον Αύγουστο, τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 και τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών (-2,9%).
Τα στοιχεία αδυναμίας που παρουσιάζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης στρέφουν τα βλέμματα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία την περασμένη Πέμπτη επιβεβαίωσε ότι τίθεται σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων τίτλων, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις, όπως σχετικά με το επιτόκιο.
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, η «διαμάχη» είναι επικεντρωμένη στο ενδεχόμενο νωρίτερης του αναμενόμενου αύξησης των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας, FED.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης