Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Περικόπτει στο 7,4% την ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Κίνα το 2014

Παγκόσμια Τράπεζα: Περικόπτει στο 7,4% την ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Κίνα το 2014
Για το 2015 εκτιμά ανάπτυξη 7,2% έναντι 7,5% προηγουμένως
Σε περικοπή των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, τόσο για το 2014 όσο και το 2015, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για την ανάγκη λήψης μεταρρυθμιστικών μέτρων για την οικονομία της χώρας, αλλά και για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.
Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει για το 2014 ανάπτυξη 7,4% του ΑΕΠ, έναντι 7,6% νωρίτερα και κάτω και από τον στόχο της κινεζικής κυβέρνησης για 7,5%.
Όσον αφορά το 2015, προχώρησε επίσης σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της και συγκεκριμένα ανάπτυξη 7,2% του ΑΕΠ έναντι 7,5% νωρίτερα.
Σημειώνεται ότι το 2013 η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,7%.
Όπως σημειώνει η Παγκόσμια Τράπεζα, μέτρα για τη συγκράτηση του χρέους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον περιορισμό του σκιώδους τραπεζικού συστήματος και την αντιμετώπιση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, όπως επίσης η υψηλή ζήτηση ενέργειας και η υψηλή ρύπανση θα μειώσουν τις επενδύσεις και την μεταποιητική παραγωγή.
Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε και τη συνολική πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη στην Ανατολική Ασία στο 6,8% από 7,1%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης