Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αψηφά το ισπανικό δικαστήριο η Καταλονία - Κανονικά το δημοψήφισμα της 9ης Νοεμβρίου διαμηνύει η Βαρκελώνη

Αψηφά το ισπανικό δικαστήριο η Καταλονία - Κανονικά το δημοψήφισμα της 9ης Νοεμβρίου διαμηνύει η Βαρκελώνη
«Οι πολίτες θα εξασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου στις 9 Νοεμβρίου»
Ακάθεκτος συνεχίζει ο πρόεδρος της Καταλονίας, Artur Mas, ο οποίος κατέστησε σαφές πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9 Νοεμβρίου!
Αψηφώντας την απορριπτική απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, ο A. Mas αποσαφήνισε πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου.
Μάλιστα, ο A. Mas φαίνεται πως διαθέτει την πολιτική στήριξη ακόμη τριών κομμάτων της Καταλονίας, τα οποία υπεραμύνονται της διενέργειας του δημοψηφίσματος.
«Οι πολίτες θα εξασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου στις 9 Νοεμβρίου» τόνισε ο εκπρόσωπος της καταλονικής κυβέρνησης, F. Homs, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ας σημειωθεί πως λίγες μέρες νωρίτερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε κάνει αποδεκτή την προσφυγή της ισπανικής κυβέρνησης εναντίον του δημοψηφίσματος.
Η απόπειρα απόσχισης της περιφέρειας από τη Μαδρίτη έχει οδηγήσει στα ύψη την πολιτική κόντρα μεταξύ του Artur Mass και του Mariano Rajoy.
Υπενθυμίζεται πως η Καταλονία διαθέτει μία οικονομία, μεγέθους 193 δισ. ευρώ, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 7,5 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης