Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αργεντινή - Άνω του -10% η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αργεντινή - Άνω του -10% η «βουτιά» στο Χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες
Στα 8,45 peso/δολάριο υποχωρεί το νόμισμα της Αργεντινής
Μέρες… χρεοκοπίας θυμίζει εκ νέου η κατάσταση στο Χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες, καθώς η σύγκρουση της Προέδρου F. Kirchner με την κεντρική τράπεζα της χώρας και η αιφνίδια παραίτηση του διοικητή της, Juan Carlos Fabrega ασκούν σημαίνουσες πιέσεις στις αγορές.
Ειδικότερα, ο κεντρικός δείκτης Merval υποχωρεί στο -10,55% και τις 8.790 μονάδες, ενώ ο έτερος δείκτης Βurcap καταγράφει πτώση στο -9,05% και τις 31.053 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, η διαφορά μεταξύ της επίσημης και της ανεπίσημης τιμής του peso έχει διευρυνθεί κατά 85%.
Ας σημειωθεί πως το peso υποχωρεί σήμερα στα 8,4535 peso/δολάριο.
Παράλληλα, τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος έχουν συρρικνωθεί κατά 47% καθώς ανέρχονται μόλις στα 27,9 δισ. δολάρια, γεγονός που επιδρά δυσμενώς στην αξία του νομίσματος της Αργεντινής.

Αλλαγές στην Κεντρική Τράπεζα
Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, Juan Carlos Fabrega, μετά από τη διαφωνία του με την πρόεδρο της χώρας, Cristina Fernandez de Kirchner.
Η πρόεδρος της Αργεντινής έκανε δεκτή την παραίτησή του και διόρισε αντικαταστάτη του τον Alejandro Vanoli, επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με τον τύπο της Αργεντινής, ο διοικητής Fabrega, προσβλήθηκε από αναφορές της προέδρου Kirchner.
Χωρίς να τον κατονομάσει, η πρόεδρος της Αργεντινής, άφησε αιχμές για τη δράση των νομισματικών αρχών, τονίζοντας ότι έκαναν πολύ λίγα για να ελέγξουν τη μαύρη αγορά.
Επίσης έκανε λόγο για συνομωσία τραπεζιτών και επιχειρηματιώμ, με στόχο τη ραγδαία υποτίμηση του πέσο και την ανατροπή της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης