Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης: Δεν επηρεάζονται ουσιαστικά από τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας

Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης: Δεν επηρεάζονται ουσιαστικά από τις εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας
Οι διαδηλώσεις θα έχουν αντίκτυπο, μόνο αν συνεχιστούν σε βάθος χρόνου, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος 
Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις οικονομίες του Χονγκ Κονγκ και της ευρύτερης περιοχής, από τις εν εξελίξει διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ δήλωσε ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (ADB), Shang-Jin Wei.
Απεναντίας, ο οικονομολόγος θεωρεί ότι οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας έχουν ισχυρά θεμέλια, που αντέχουν τους κραδασμούς, και αντισταθμίζουν την υποτονική απόδοση των πιο προηγμένων οικονομιών.
Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, προτού επηρεάσουν την τοπική οικονομία, πόσο μάλλον τις οικονομίες των άλλων περιοχών, ανέφερε ο Wei, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.
«Οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές και ομαλές», είπε ο Wei, ο οποίος, μάλιστα, χαρακτήρισε το κλείσιμο του δρόμου από τους διαδηλωτές ως μια μικρή «ενόχληση», παρά ως μια μεγάλη αναστάτωση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο, δεν επίκειται επαναξιολόγηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ, η οποία τον περασμένο μήνα καθορίστηκε σε 2,5% έναντι 3,5%.
Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η πτώση του τουρισμού από την ηπειρωτική Κίνα, αλλά και η πιθανότητα εδαφικής διαμάχης μεταξύ Κίνας και Ιαπωνία, τόνισε.
Το Πεκίνο, καλείται «να διατηρήσει ή και να επεκτείνει» το πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης, ώστε να επιτευχθεί τελικά ο στόχος +7,5% για την ανάπτυξη του ΑΕΠ.
Σημείωσε, ωστόσο ότι η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο σημαντική από την επίτευξη βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης.
«Φορολογικές περικοπές ευρείας βάσης, για παράδειγμα, θα ήταν πιο χρήσιμο μέτρο για την Κίνα, ειδικά αν υφίσταντο μια ουσιαστική συρρίκνωση του κρατικού κορπορατισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης