Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Συνελήφθη επικηρυγμένος «ηγέτης» του καρτέλ ναρκωτικών

Μεξικό: Συνελήφθη επικηρυγμένος «ηγέτης» του καρτέλ ναρκωτικών
Ο πιο καταζητούμενος «άρχοντας των ναρκωτικών», βρίσκεται, πλέον, στα χέρια των μεξικανικών αρχών.
Χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός, μέλη του μεξικανικού στρατού συνέλαβαν τον, Hector Beltran Leyva, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στο δημοφιλές θέρετρο, San Miguel de Allende.
Για τον εντοπισμό και την σύλληψή του απαιτήθηκε λεπτομερής προετοιμασία 11 μηνών, δήλωσε ο Tomas Zeron de Lucio , διευθυντής ποινικής έρευνας στο Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα του Μεξικού.
Να σημειωθεί ότι οι αρχές του Μεξικό είχαν επικηρύξει τον Leyva, προσφέροντας πάνω από 2 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, ενώ και η αρμόδια αρχή των για την καταπολέμηση των ναρκωτικών προσέφερε αμοιβή ύψους 5 εκατ. δολαρίων.
Ο Leyva διατηρούσε χαμηλό προφίλ, αλλά στην πραγματικότητα από το 2009 ηγείτο μιας συμμορίας, η οποία κατέχει ηγετικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αποτελεί και μεγάλο «πλυντήριο» ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η εν λόγω παράνομη ομάδα ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στο Μεξικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ότι εμπορευόταν κοκαΐνη, μαριχουάνα, ηρωίνη και μεθαμφεταμίνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης