Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici (πρώην ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Γαλλία θέλει χρόνο για να θεραπεύσει την οικονομία της – Στη Γερμανία πήρε 10 χρόνια

tags :
Moscovici (πρώην ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Γαλλία θέλει χρόνο για να θεραπεύσει την οικονομία της – Στη Γερμανία πήρε 10 χρόνια
Η Γαλλία δεν μπορεί να μειώσει τα ελλείμματα της χωρίς ανάπτυξη
Την άποψη ότι η Γαλλία θέλει χρόνο για να θεραπεύσει την οικονομία της εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν υποψήφιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Pierre Moscovici.
Όπως ανέφερε ο Moscovici, στη Γερμανία πήρε δέκα χρόνια να εξελιχθεί από «ασθενής» της Ευρώπης στην ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ.
Σύμφωνα με τον Moscovici η Γαλλία δεν μπορεί να επιτύχει μείωση των ελλειμμάτων της χωρίς ανάπτυξη, ενώ αναφορικά με το νέο του ρόλο στην Κομισιόν, υπογράμμισε ότι θα προστατεύσει τους κανόνες αναφορικά με τη δημοσιονομική πειθαρχία αλλά θα αφήσει χώρο για ελιγμούς πάντα στο πλαίσιο των υπαρχόντων κανόνων.
Σημειώνεται πως χθες η Γαλλία κατά την παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού ανακοίνωσε πως δεν θα επιτύχει ούτε το 2015, όπως είχε δεσμευτεί απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της, να μειώσει το έλλειμμα της κάτω του 3%, αναφέροντας πως αυτό θα επιτευχθεί το 2017.
Με το δημόσιο χρέος της να ξεπερνά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 τα 2 τρις ευρώ, η Γαλλία έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει χωρίς πολιτική λιτότητας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης