Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενίσχυση του μεταποιητικού κλάδου σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο – Κάτω από τις 50 μονάδες ανάπτυξης παραμένει ο δείκτης PMI

Γαλλία: Ενίσχυση του μεταποιητικού κλάδου σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο – Κάτω από τις 50 μονάδες ανάπτυξης παραμένει ο δείκτης PMI
Με μικρή επιβράδυνση συνεχίζει η συρρίκνωση του γαλλικού μεταποιητικού τομέα

Στα υψηλότερα τετραμήνου ανήλθε ο μεταποιητικός PMI της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο, ωστόσο παραμένει σε επίπεδα αρκετά κάτω των 50 μονάδων, που υποδηλώνουν ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανήλθε στις 48,8 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας INSEE, ενισχυμένος από τον Αύγουστο, όταν και είχε βρεθεί στις 46,9 μονάδες.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτίμησαν ορθά την ανάγνωση του δείκτη, με το INSEE να τους επιβεβαιώνει.
Ο δείκτης ενισχύθηκε από μία επιβράδυνση της πτώσης στις νέες παραγγελίες, την παραγωγή, την ανεργία και των μετοχών.
Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν είναι αισιόδοξα, με την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας, να φαίνεται ότι δύσκολα θα ανατραπεί.
Ο οικονομικός αναλυτής της Markit, Jack Kennedy, σχολίασε σχετικά, πως: «Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια βραχυπρόθεσμη αλλαγή ως προς τη ζήτηση η οποία βρίσκεται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα», ενώ προειδοποίησε ότι «η συνεχής συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα, όπως φαίνεται και από το δείκτη PMI, θα επηρεάσει αναπόφευκτα και το γαλλικό ΑΕΠ του γ’ τριμήνου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης