Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telefonica: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της E-Plus – Αναδεικνύεται σε ηγέτιδα στη γερμανική αγορά

Telefonica: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της E-Plus – Αναδεικνύεται σε ηγέτιδα στη γερμανική αγορά
Αναμένει συνεργίες 5 δισ. ευρώ
Ολοκλήρωσε την εξαγορά της E-Plus, θυγατρικής της ΚΡΝ στη γερμανική αγορά, η ισπανική εταιρεία Telefonica, αφού έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρχές και μετά την απαραίτητη κεφαλαιακή ενίσχυση της Telefonica Γερμανίας για να πραγματοποιηθεί η εξαγορά.
Έτσι, η Telefonica αναδεικνύεται σε ηγέτιδα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη γερμανική αγορά, με περίπου 47 εκατ. συνδέσεις, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και συνδυαστικά έσοδα περίπου 8 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, με περισσότερες από 41 εκατ. συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, η Telefonica καθίσταται ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη σε αριθμό πελατών κινητής τηλεφωνίας και
έσοδα.
Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Telefonica διατηρεί συμμετοχή 62,1% στην Telefonica Γερμανίας, η οποία αφομοίωσε το 100% της Ε-Plus.
Από την άλλη πλευρά, η ΚΡΝ συμμετέχει με 20,5% στην Telefonica Γερμανίας και το υπόλοιπο ποσοστό αποτελεί free float.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ισπανίας, η εξαγορά αυτή συνεπάγεται τη δημιουργία σημαντικής αξίας, που μεταφράζεται σε συνεργίες πάνω από τα 5 δισ. ευρώ, προερχόμενες κυρίως από τους τομείς της διανομής, της εξυπηρέτησης των πελατών και την ενσωμάτωση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης