Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φραγμό» στην είσοδο νέων χωρών στην Ε.Ε. βάζει για τα επόμενα 5 χρόνια ο J. Hahn (Koμισιόν)

«Φραγμό» στην είσοδο νέων χωρών στην Ε.Ε. βάζει για τα επόμενα 5 χρόνια ο J. Hahn (Koμισιόν)
Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα σύνορα της Ε.Ε. για τα επόμενα 5 χρόνια

Φραγμό στην είσοδο νέων χωρών στην ευρωπαϊκή οικογένεια έθεσε ο νέος Επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διεύρυνσης, Johannes Hahn.
Κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Επίτροπος αποσαφήνισε πως τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμείνουν αμετάβλητα για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθιστώντας απίθανη την υποδοχή κάποιου νέου κράτους.
«Οι εταίροι δεν θα προσχωρήσουν στην Ένωση εάν δεν αποβάλλουν το ιστορικό βάρος του παρελθόντος και δεν υιοθετήσουν τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις ως διόδους ένταξης» συνέχισε εν συνεχεία.
Σκιαγραφώντας τους τομείς του έργου του, υπογράμμισε πως σε άμεση προτεραιότητα βρίσκεται η ενεργειακή πολιτική, η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, η ανάγκη άμεσης επίλυσης του ουκρανικού προβλήματος και η ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων με τους ευρωπαϊκούς όρους διασφάλισης του κράτους δικαίου
«Η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να γίνει πιο ορατή προκειμένου να εξυπηρετήσει πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα που αφορούν στη διασφάλιση της ειρήνης και της δημοκρατίας» κατέληξε ο νέος Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης