Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγνοεί τον Αμερικανό δικαστή Griesa η Αργεντινή - Κατέβαλε 161 δισ. δολ. για πληρωμή ομολόγου, παρά τις απειλές για την επιβολή προστίμου

Αγνοεί τον Αμερικανό δικαστή Griesa η Αργεντινή - Κατέβαλε 161 δισ. δολ. για πληρωμή ομολόγου, παρά τις απειλές για την επιβολή προστίμου
Η πληρωμή του ομολόγου πραγματοποιήθηκε μέσω τράπεζας της Αργεντινής
Επιδεικτικά δείχνει να αγνοεί η Αργεντινή τις αποφάσεις του Αμερικανού δικαστή Thomas Griesa και τις προειδοποιήσεις του για επιβολή προστίμων έως και 50 χιλ. δολάρια ημερησίως.
Ειδικότερα, όπως έγινε σήμερα γνωστό, η κυβέρνηση της Αργεντινής προχώρησε στην καταβολή ποσού ύψους 161 εκατ. δολαρίων, για την πληρωμή ομολόγου που είχε αναδιαρθρωθεί.
Η κατάθεση του ποσού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, πραγματοποιήθηκε σε τράπεζα της Αργεντινής.
«Μέσω της κατάθεσης αυτής, η Αργεντινή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ισχυρή δέσμευσή της να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ομολογιούχους» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Όπως ανέφερε ήδη από τη Δευτέρα το www.bankingnews.gr, ένοχη θα κριθεί η Αργεντινή στη μεγάλη διαμάχη με τα hedge funds, αν μεταφέρει την πληρωμή των αναδιαρθρωμένων ομολόγων από τη Νέα Υόρκη στο Μπουένος Άιρες.
Σύμφωνα με την απόφαση του Aμερικανού Τ. Griesa, το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή μεγάλων οικονομικών κυρώσεων στο Μπουένος Άιρες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν το βράδυ της Δευτέρας, η Αργεντινή δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 50 χιλ. δολάρια ημερησίως, μέχρι να αποφασίσει να αποπληρώσει στους ομολογιούχους το χρέος των 1,3 δισ. δολαρίων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή είναι μια ποινή την οποία πρότειναν τα ίδια τα hedge funds που βρίσκονται σε νομική διαμάχη με την Αργεντινή.
Η νέα απόφαση του Αμερικανού δικαστή αποτελεί συνέχεια στο θρίλερ της νομικής διαμάχης του Μπουένος Άιρες με τα hedge funds, ένα θρίλερ που οδήγησε την Αργεντινή στη χρεοκοπία στις 31 Ιουλίου.
Η Αργεντινή στις 31 Ιουλίου χρεοκόπησε για δεύτερη φορά σε διάστημα 13 ετών.
Η σημερινή απόφαση του Αμερικανού δικαστή προέκυψε μετά τη νέα προσφυγή των hedge funds, τα οποία στα τέλη Ιουλίου ισχυρίστηκαν πως η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει, διεκδικώντας όσα τους ανήκουν.
Να σημειωθεί εδώ πως πριν από μερικά 24ωρα ο Carmine Boccuzzi - εκ των νομικών συμβούλων της Αργεντινής - είχε δηλώσει πως αν η χώρα κριθεί ένοχη, τότε η εξέλιξη αυτή θα έκανε την κατάσταση πολύ χειρότερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης