Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πρόστιμο 50 χιλ. δολ. ημερησίως κινδυνεύει η Αργεντινή - Θα το καταβάλλει στα hedge funds, μέχρι να τα αποπληρώσει

Με πρόστιμο 50 χιλ. δολ. ημερησίως κινδυνεύει η Αργεντινή - Θα το καταβάλλει στα hedge funds, μέχρι να τα αποπληρώσει
Αυτή είναι μια ποινή την οποία πρότειναν τα ίδια τα hedge funds που βρίσκονται σε νομική διαμάχη με την Αργεντινή
Ένοχη κρίνει την Αργεντινή ο Αμερικανός δικαστής Thomas Griesa στη μεγάλη διαμάχη με τα hedge funds, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή μεγάλων οικονομικών κυρώσεων στο Μπουένος Άιρες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, η Αργεντινή δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 50 χιλ. δολάρια ημερησίως, μέχρι να αποφασίσει να αποπληρώσει στους ομολογιούχους το χρέος των 1,3 δισ. δολαρίων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή είναι μια ποινή την οποία πρότειναν τα ίδια τα hedge funds που βρίσκονται σε νομική διαμάχη με την Αργεντινή.
Η νέα απόφαση του Αμερικανού δικαστή αποτελεί συνέχεια στο θρίλερ της νομικής διαμάχης του Μπουένος Άιρες με τα hedge funds, ένα θρίλερ που οδήγησε την Αργεντινή στη χρεοκοπία στις 31 Ιουλίου.
Η Αργεντινή στις 31 Ιουλίου χρεοκόπησε για δεύτερη φορά σε διάστημα 13 ετών.
Η σημερινή απόφαση του Αμερικανού δικαστή προέκυψε μετά τη νέα προσφυγή των hedge funds, τα οποία στα τέλη Ιουλίου ισχυρίστηκαν πως η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει, διεκδικώντας όσα τους ανήκουν.
Να σημειωθεί εδώ πως πριν από μερικά 24ωρα ο Carmine Boccuzzi - εκ των νομικών συμβούλων της Αργεντινής - είχε δηλώσει πως αν η χώρα κριθεί ένοχη, τότε η εξέλιξη αυτή θα έκανε την κατάσταση πολύ χειρότερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης