Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο... στρόχαστρο των Βρυξελλών η Apple – Έρευνα για ευνοϊκή φορολογική μεταχείρισή της στην Ιρλανδία – Πιθανό πρόστιμο - ρεκόρ

Στο... στρόχαστρο των Βρυξελλών η Apple – Έρευνα για ευνοϊκή φορολογική μεταχείρισή της στην Ιρλανδία – Πιθανό πρόστιμο - ρεκόρ
Η Κομισιόν κατηγορεί την Ιρλανδία για παράνομη κρατική βοήθεια προς την κατασκευάστρια του iPhone
Αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι επωφελήθηκε από παράνομες συμφωνίες με την ιρλανδική κυβέρνηση, για ευνοϊκή φορολογική μεταχείρισή της για περισσότερο από δύο δεκαετίες, είναι η εταιρεία Apple, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου - ρεκόρ.
Τα αρχικά συμπεράσματα από τη σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη φορολόγηση της Apple στην Ιρλανδία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία της Silicon Valley επωφελήθηκε από το ιρλανδικό κράτος μετά την επίτευξη ιδιωτικής συμφωνίας με τις αρχές της χώρας, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
H Apple, που δραστηριοποιείται στην Ιρλανδία από το 1980, ισχυρίζεται ότι οι συμφωνίες στην Ιρλανδία δεν είναι αντίθετοι με κάνεναν νόμο.
«Ποτέ δεν υπήρξε ειδική συμφωνία, ποτέ δεν υπήρξε οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί κρατική βοήθεια», σημειώνει ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Λούκα Μαέστρι, με δηλώσεις του στους Financial Times.
Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα της Κομισιόν σχετικά με τις συμφωνίες της Apple με τις αρχές στην Ιρλανδία, που χρονολογούνται από το 1991, ξεκίνησε έπειτα από έρευνα των ΗΠΑ το περασμένο έτους, σχετικά με μεταφορά χιλιάδων εκατομμυρίων δολαρίων κερδών έξω από τις ΗΠΑ προς τις διεθνείς θυγατρικές της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης