Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Lenovo και IBM

tags :
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Lenovo και IBM
Δυναμική κίνηση της Lenovo, ώστε να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς
Με στόχο να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής διακομιστών υπολογιστών (Server), η Lenovo περιμένει μέσα στην εβδομάδα την ολοκλήρωση της συμφωνίας ύψους 2,1 δισ. δολαρίων με την IBM, για την εξαγορά του αντίστοιχου τμήματός της.
«Θέλουμε να κερδίσουμε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά από τους ανταγωνιστές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, Yang Yuanqing, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν θα ικανοποιηθούμε», ουσιαστικά δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει ασταμάτητα τον αγώνα για επικράτηση στην αγορά.
Η συμφωνία με την IBM αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, καθώς δεν υπάρχει κανένα, πλέον, κώλυμα.
Η συμφωνία φέρνει τη Lenovo, που παραμένει μικρό ψάρι σε μεγάλο ωκεανό, στην πρώτη γραμμή σε παγκόσμιο επίπεδο στην αγορά των server, η οποία υπολογίζεται περίπου σε 50 δισ. δολάρια.
«Έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλή δουλειά στο εσωτερικό της εταιρείας», τόνισε ο CEO, καθώς μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, θα πρέπει να γίνει ουσιαστική απορρόφηση των εργαζομένων του τμήματος.
«Η IBM έχει πολύ καλό τεχνολογικό επίπεδο και καλούς μηχανικούς… αλλά ο τομέας συνεχώς αλλάζει», υπογράμμισε ο Yang, ενώ συμπλήρωσε ότι η Lenovo θα επιχειρήσει να μεταρρυθμίσει την επιχείρηση ώστε να επιτύχει καλύτερη απόδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης