Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 2 ετών το ευρώ εν αναμονή και της συνεδρίασης της ΕΚΤ – Κάτω από τα 1,27 δολ.

Σε χαμηλό 2 ετών το ευρώ εν αναμονή και της συνεδρίασης της ΕΚΤ – Κάτω από τα 1,27 δολ.
Η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη και η συνεδρίαση της ΕΚΤ στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών
Νέο πλήγμα για το ευρωπαϊκό νόμισμα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς κινείται κάτω από τα 1,27 δολ. και σε χαμηλά δύο ετών.
Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι αρκετά έντονη, λαμβανομένου υπόψη των στοιχείων που θα ανακοινωθούν για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη και κυρίως, της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη.
Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, την Πέμπτη ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, θα αναλύσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την αγορά καλυμμένων τίτλων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σημειώνεται ότι από την ΕΚΤ έχει αφηθεί να εννοηθεί ότι αν κριθεί απαραίτητο θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης, όπως αγορά χρέους.
Πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η αγορά θα γνωρίζει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη για τον μήνα Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές να εκτιμούν διαμόρφωσή του στο 0,3%, σε χαμηλά τεσσάρων ετών (Οκτώβριος 2010) και πολύ μακριά από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 2%.
Τα νέα μέτρα από την ΕΚΤ, ο φόβος του αποπληθωρισμού, αλλά και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ έρχονται σε αντίθεση με την αμερικανική οικονομία.
Την περασμένη Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε το ΑΕΠ στις ΗΠΑ για το β' τρίμηνο, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν σημαντική ανάπτυξη 4,6% της αμερικανικής οικονομίας.
Η βελτίωση που καταγράφεται στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, έχει ενισχύσει τις συζητήσεις για μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων από τη FED, με αποτέλεσμα νέο άλμα για το αμερικανικό νόμισμα, το δολάριο.
Το ευρώ διευρύνει τις απώλειές του κάτω από το 1,27 δολάριο, μέχρι το 1,266 δολάριο, που αποτελούν επίπεδα που είχε να δει από το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης