Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: «Κυριακή, κοντή γιορτή» το δημοψήφισμα στην Καταλονία – Άμεση η απάντηση της κυβέρνησης

Ισπανία: «Κυριακή, κοντή γιορτή» το δημοψήφισμα στην Καταλονία – Άμεση η απάντηση της κυβέρνησης
Για εσωτερικό ζήτημα κάνει λόγο η Κομισιόν, αν και κατέστησε σαφές ότι παραμένει ίδια η θέση της στο ενδεχόμενο ανεξαρτησίας της Καταλονίας
Όλα είναι έτοιμα για την ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, με τον καταλανό πρόεδρο, Αρτούρ Μας, να προχωρά στην υπογραφή του διατάγματος για τα δημοψηφίσματα αύριο, Σάββατο και τον ισπανό πρωθυπουργό, Μ. Ραχόι, να διαμηνύει ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση.
Ο ισπανός πρωθυπουργός από την Κίνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τη Δευτέρα θα συγκληθεί εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να απαντήσει αμέσως στο δημοψήφισμα που αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο ο καταλανός πρόεδρος, προσφεύγοντας τόσο εναντίον του νόμου όσο και του δημοψηφίσματος στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ακυρωθούν ως παράνομα.
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε ότι θα αξιολογήσει πιθανή ανακοίνωση από τον καταλανό πρόεδρο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας, ενώ κατέστη σαφές ότι η θέση της στο ενδεχόμενο ανεξαρτησίας της περιοχής δεν έχει άλλαξει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης