Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η εκροή ξένων κεφαλαίων από τις αναπτυσσόμενες αγορές

Συνεχίζεται η εκροή ξένων κεφαλαίων από τις αναπτυσσόμενες αγορές
Οι επενδυτές αισθάνονται την απειλή από τις εξελίξεις σε Κίνα και ΗΠΑ
Περίπου τα 519 εκατ. δολάρια άγγιξε η εκροή ξένων κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να τρέχουν να αποσύρουν τα χρήματά τους, υπό την απειλή της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά και της επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας.
Η εκροή είχε συνεχίστηκε, καθώς και την προηγούμενη εβδομάδα περί τα 1 δισ. δολάρια είχαν «κάνει φτερά», ενώ το κλίμα δεν φαίνεται να αντιστρέφεται σύντομα.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, πάντως, επανέλαβε τη δέσμευσή της για εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιτοκίων, προβλέποντας, όμως, μια ταχύτατη αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2015 και το 2016, η οποία έχει ταρακουνήσει τις αναδυόμενες αγορές.
Μια αυστηρή νομισματική πολιτική εκ μέρους των ΗΠΑ
είναι μια αρνητική προοπτική για τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδονησία, που έχουν στηριχθεί στις επενδύσεις από το εξωτερικό για την κάλυψη των ελλειμμάτων των τρεχουσών συναλλαγών τους.
Σε εμπορικό επίπεδο, από την άλλη, οι αναπτυσσόμενες χώρες, υποστηρίζουν οι Financial Times, έχουν στηριχθεί στην Κίνα για τις εξαγωγές εμπορευμάτων, είναι σε ευάλωτη θέση, μετά τη διευκρίνιση της κυβέρνησης  του Πεκίνου ότι δεν θα λάβει μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας.  
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την εβδομάδα ως τις 24 Σεπτεμβρίου, η Κίνα υπέστη εκροές ύψους 699 εκατ. δολαρίων, ενώ ο δείκτης Hang Seng, έχει απώλειες 2,7% μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης