Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds: Πώλησε το 11% της θυγατρικής της TSB – Στα 161 εκατ. στερλίνες το τίμημα

tags :
Lloyds: Πώλησε το 11% της θυγατρικής της TSB – Στα 161 εκατ. στερλίνες το τίμημα
Η βρετανική τράπεζα μειώνει στο 50% τη συμμετοχή της στη θυγατρική που λειτουργεί 610 υποκαταστήματα
Στην πώληση του 11% της θυγατρικής της ΤSB, αντί 161 εκατομμυρίων στερλινών, προχωρά η βρετανική τράπεζα Lloyds, μειώνοντας στο 50% τη συμμετοχή της σε αυτήν.
Η πώληση υπό τον συντονισμό της UBS λαμβάνει χώρα έξι μήνες μετά την είσοδο της TSB στο χρηματιστήριο του Λονδίνου από τη Lloyds με τη μεταφορά του 38,5% του μετοχικού της κεφαλαίου προς 260 πένες ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τη Lloyds, πώλησε 57,5 εκατομμύρια μετοχές προς 280 πένες, με αποτέλεσμα το ποσοστό της στην TBS να μειωθεί στο 50%.
Σημειώνεται ότι η βρετανική τράπεζα πρέπει να πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής της στην TBS μέχρι το τέλος του 2015, προθεσμία που είχαν θέσει οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ως προϋπόθεση για τη διάσωση της Lloyds από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Η πώληση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επενδυτών τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη.
Η απόρριψη του σχεδίου ανεξαρτησίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα για τη Σκοτία, όπου η Lloyds και η TSB έχουν την έδρα τους, λειτούργησε ενισχυτικά ως προς τη μείωση της αβεβαιότητας σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο του χρηματοοικονομικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης