Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - σοκ από την κυβέρνηση του Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει επιθέσεις σε μετρό στο Παρίσι και τις ΗΠΑ

Αποκάλυψη - σοκ από την κυβέρνηση του Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει επιθέσεις σε μετρό στο Παρίσι και τις ΗΠΑ
Ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Ιρακινού Πρωθυπουργού
Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ώρες από τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Γάλλου ορειβάτη, Ερβέ Γκουρντέλ από τζιχαντιστές στην Αλγερία και μία νέα αποκάλυψη προκαλεί παγκόσμιο σοκ.
Ειδικότερα ο Ιρακινός πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για μεγάλο χτύπημα του ΙΚ στο μετρό του Παρισιού και σε άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίζει ποιες.
«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ, λαμβάνω ακριβείς αναφορές από τη Βαγδάτη για τη σύλληψη μερικών ατόμων, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη δικτύων στο Ιράκ τα οποία σχεδιάζουν τέτοιες επιθέσεις», τόνισε σε μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Σχεδιάζουν επιθέσεις σε μετρό σε Παρίσι και Νέα Υόρκη», υπογράμμισε ο κ. Αμπάντι, ο οποίος χαρακτήρισε τις πληροφορίες αξιόπιστες.
Ωστόσο αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Ιρακινού Πρωθυπουργού καθώς δεν έχει προς το παρόν έγκυρες πληροφορίες.
Εντωμεταξύ η Γαλλία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, με φόντο τις απειλές των τζιχαντιστών κατά Γάλλων πολιτών, αλλά και τη δολοφονία του Γάλλου ομήρου.
Η ενίσχυση των μέτρων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων υπό την προεδρία του Francois Hollande.
Η Γαλλία μαζί με τις ΗΠΑ, αποτελούν τους δύο κυριότερους στόχους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης