Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Για… τρομοκρατία «καταδικάστηκε» η μεγαλύτερη τράπεζα της Μ. Ανατολής, Arab Bank!

Economist: Για… τρομοκρατία «καταδικάστηκε» η μεγαλύτερη τράπεζα της Μ. Ανατολής, Arab Bank!
Aρνείται τις κατηγορίες η ιορδανική τράπεζα
Την εμπλοκή της μεγαλύτερης τράπεζας της Μέσης Ανατολής στη χρηματοδότηση της παλαιστινιακής στρατιωτικής οργάνωσης Hamas απέδειξε σήμερα η αμερικανική δικαιοσύνη.
Όπως μεταδίδει το βρετανικό περιοδικό Economist, η ιορδανική Arab Bank κρίθηκε ένοχη για την παροχή χρηματικής βοήθειας στη Hamas αλλά και για τη συνεισφορά της σε 24 τρομοκρατικές επιθέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης μεταξύ του 2001 και του 2004.
Παράλληλα, η Arab Bank καταδικάστηκε για τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και αρκετών Αμερικανών.
Οι κατηγορίες προς την Arab Bank αφορούν την παροχή υπηρεσιών και χρημάτων προς πελάτες, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για τη διενέργεια δεκάδων τρομοκρατικών επιθέσεων.
Φυσικά, η μεγαλύτερη τράπεζα της Μέσης Ανατολής έκανε λόγο για «σόου» και όχι για δίκη, αρνούμενη τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε σκόπευε να χρηματοδοτήσει τα τρομοκρατικά κυκλώματα.
Επίσης, κατά την υπεράσπισή της, διαμήνυσε πως η διοίκηση της τράπεζας δεν ήταν δυνατόν να γνώριζε τις προθέσεις των πελατών της.
Σημειώνεται πως τα αμερικανικά δικαστήρια κατά το παρελθόν έχουν προβεί στην έκδοση παρόμοιων αποφάσεων και έναντι έτερων τραπεζών, όπως η Bank of China και την Credit Lyonnais.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης