Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ρωσία πληρώνει το τίμημα της ουκρανικής κρίσης – Η ανάπτυξη του ΑΕΠ δεν θα ξεπεράσει το +0,5% το 2014 - 2016

Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ρωσία πληρώνει το τίμημα της ουκρανικής κρίσης – Η ανάπτυξη του ΑΕΠ δεν θα ξεπεράσει το +0,5% το 2014 - 2016
Η ρωσική οικονομία πληρώνει το τίμημα της ουκρανικής κρίσης, της έλλειψης των δομικών μεταρρυθμίσεων και της αβέβαιης οικονομικής πολιτικής
Στασιμότητα για την οικονομία της Ρωσίας προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα, με την ανάπτυξη του ΑΕΠ να μην ξεπερνά το 0,5% την περίοδο 2014-2016.
Η ρωσική οικονομία πληρώνει το τίμημα της ουκρανικής κρίσης, της έλλειψης των δομικών μεταρρυθμίσεων και της αβέβαιης οικονομικής πολιτικής.
Το βασικό σενάριο της Παγκόσμιας Τράπεζας προβλέπει ότι το ΑΕΠ του 2014 θα κινηθεί εντός των προβλέψεων της ρωσικής κυβέρνησης, για ρυθμό +0,5%.
Ωστόσο για το 2015, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ μόλις κατά 0,3% και 0,4% το 2016, προβλέψεις σημαντικά χαμηλότερες από τις επίσημες (+1,2% και 2%) αντιστοίχως.
«Δεν εκτιμούμε ότι η ανάπτυξη των επενδύσεων ενισχύεται με τον ρυθμό που θεωρεί η κυβέρνηση», σχολιάζει ο Birgit Hansl, οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Ρωσία, εξηγώντας τις διαφορές ανάμεσα στις προβλέψεις Παγκόσμιας Τράπεζας και ρωσικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης