Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβερία: Σταματά την αποψίλωση των δασών της λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από τη Νορβηγία

Λιβερία: Σταματά την αποψίλωση των δασών της λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από τη Νορβηγία
Η Νορβηγία προσφέρει 150 εκατ. ευρώ στην αφρικανική χώρα
Η Λιβερία αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στην Αφρική που θα σταματήσει εντελώς να αποψιλώνει τα δάση της σε αντάλλαγμα οικονομικής βοήθειας.
Η Νορβηγία, μάλιστα, θα δώσει στην εξαθλιωμένη χώρα της Δυτικής Αφρικής 150 εκατ. ευρώ προκειμένου να σταματήσει την αποψίλωση των δασών της μέχρι το 2020.
Εκφράζονται φόβοι ότι η κρίση με τον θανατηφόρο ιό ebola θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της υλοτομίας σε μια χώρα που υπάρχει τεράστια ανάγκη ρευστού.
Νορβηγοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν λεπτομέρειες της συμφωνίας κατά την συνεδρίαση του ΟΗΕ για το κλίμα.
Σημειώνεται ότι το 2012 η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον Σιρλίφ είχε γίνει δέκτρια διεθνών επικρίσεων, όταν δόθηκαν άδειες σε εταιρείες να προχωρήσουν στην υλοτομία του 58% του συνόλου του τροπικού δάσους που έχει απομείνει στη χώρα, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις άδειες να ακυρωθούν.
Μάλιστα, μερικοί ερευνητές, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του BBC, έχουν συνδέσει την επιδημία του ιού ebola με την εκτεταμένη καταστροφή των δασών, καθώς οι άνθρωποι εκτιμάται ότι ήρθαν σε άμεση επαφή με τις «φυσικές πηγές» του ιού.
Πλέον, η Νορβηγία και η κυβέρνηση της Λιβερίας υπέγραψαν συμφωνία, η οποία εκτιμάται ότι θα προστατεύσει τα δάση στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης