Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit και Banco Santander ενώνουν τις επενδυτικές τους δραστηριότητες

UniCredit και Banco Santander ενώνουν τις επενδυτικές τους δραστηριότητες
Η συγχωνευθείσα εταιρεία, την οποία θα κατέχουν από κοινού οι δύο τράπεζες, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες της Ευρώπης
Σχέδιο συγχώνευσης των επενδυτικών τους δραστηριοτήτων σχεδιάζουν η ιταλική τράπεζα UniCredit και η ισπανική Banco Santander.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η UniCredit αναζητά σήμερα την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της, ώστε να προχωρήσει στην συμφωνία με την Banco Santander, η οποία ορίζει συγχώνευση των θυγατρικών Pioneer Investments και Santnander Asset Managemment.
Οι δύο τράπεζες, θα κατέχουν ίσο ποσοστό επί των μετοχών της συγχωνευθείσας εταιρείας, ενώ και από κοινού θα ασκούν έλεγχο επί αυτής.
Μικρότερο ποσοστό θα κατέχει η Warbung Pincus και η General Atlantic, ωστόσο αυτό θα είναι μικρότερο του ενός τρίτου.
Οι Warbung Pincus και General Atlantic, αναμένεται να συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση, καθώς κατέχουν το 50% της Santander Asset Management.
Η συμφωνία θα εκτιμήσει την Pioneer Investments μεταξύ 2,7 δισ. και 3 δισ. ευρώ, ενώ θα ολοκληρωθεί με την καταβολή μετρητών, αλλά και δύο κεφαλαίων, από τη Santander στην UniCredit.
Να επισημανθεί πως η συμφωνία έρχεται ως μέρος του στρατηγικού πλάνου της UniCredit για ενίσχυση της κεφαλαιουχικής της βάσης, με στόχο τον τριπλασιασμό των κερδών της το 2018.
Επιπλέον, βάσει των ρυθμίσεων της συμφωνίας, η UniCredit αποκτά πρόσβαση και στα κανάλια διανομής της Santander, ενώ για να καταφέρει να κλείσει την συμφωνία ξεπέρασε την προσφορά της CVC Capital Partners.
Η συμφωνία με την Santander θα δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες της Ευρώπης με περισσότερα από 350 δισ. ευρώ υπό διαχείριση και ετήσια λειτουργικά κέρδη κοντά στα 600 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης